Erindringskasser

Dansk Center for Reminiscens anvender gamle, historiske genstande til at vække og stimulere minder hos den ældre. Personer med demens kan måske ikke umiddelbart berette om deres liv, for dem er brugen af genkendelige genstande et godt redskab til at finde nye indgange, der vækker associationer til fortiden. En erindringskasse, er en mindre kuffert eller kasse med 50 til 60 forskellige ting samlet efter temaer.
Det er ligeledes muligt, at låne en erindringskasse til ældre indvandrere.

Man kan få fat i en erindringskasse på følgende måde:

Det er endelig muligt, at købe en færdigproduceret erindringskasse. Vi laver kasser med blandet indhold fra skoletid, køkken og husarbejde, oplevelser og underholdning m.v.

De findes i to udgaver:

1) Genstande fra 1930 til 1950:.

Indholdet i denne kasse kunne f.eks. indeholde en skoletaske, nogle skolebøger, griffel og tavle, træpenalhus, et klassebillede, en poesibog, diverse legetøj bl.a. hjemmelavet trælegetøj og revolver, dukke og dukketøj, glansbilleder, figurer og sætstykker til dukketeater, et børneblad, et udklipsark, børne- og voksentøj, et forklæde, diverse vareemballager som krydderi, vaskepulver og håndsæbe, et par køkkenredskaber, et par grydelapper, et Richs-album med samlemærker fra tilsætning til kaffe, diverse mindre værktøj til mænd, en cigarkasse og mavebælter, en kotavle, parfume, diverse broderi, et par religiøse ting, konfirmations-telegrammer, ferieting, souvenirs fra Danmark og udlandet, rationeringsmærker, en avis fra 1940’erne, et Tempo-blad, et par ugeblade, et par filmprogrammer, et satirisk årshæfte som Blæksprutten.

2) Genstande fra 1950 til 1970:.

Indholdet i denne kasse kunne f.eks. indeholde en skoletaske, nogle skolebøger, et skoleblad, et klassebillede, en poesibog, diverse legetøj som hønseringe, glansbilleder, dukke og dukketøj, revolver og samlemærker fra tyggegummi, børne- og voksentøj, et forklæde, et par lommetørklæder, et par køkkenredskaber, et par grydelapper, diverse vareemballager som buddingpulver, vaskepulver og mælkekapsel, et Richs-album med Disney figurer, en Puk-bog, et par filmprogrammer, et Vi Unge-blad, et Skipper Skræk-blad, et udklipsark, parfume, øreringe, curlers, mindre værktøj til mænd, en cigaretpakke, et medlemsblad fra FDM, konfirmations-telegrammer, ferieting, souvenirs fra Danmark og udlandet, en avis fra 1960'erne, et par uge ugeblade, et satirisk årshæfte som Blæksprutten.

Der er omkring 50 til 60 originale genstande i hver kasse og de koster 4.000 kr. stk. inklusiv forsendelse. De tager normalt mellem to til tre uger at fremstille.