Undervisning

Reminiscens og det psykiatriske område.

Dansk Center for Reminiscens tilbyder nu foredrag og undervisning om reminiscens rettet mod en fremtidig brug af metoden inden for det psykiatriske område herhjemme. Det første foredrag blev for nylig afholdt på temadag for Afdeling E1 på Amager Psykiatriske Center, en geronto-psykiatrisk afdeling. En af medarbejderne beskrev det således:

"Vi havde besøg af Ove til vores temadag d. 23/4-24. En måneds tid inden temadagen modtog vi en af hans erindringskasser. Vi oplever den allerede meningsfuld og givende for vores patienter, der er indlagt på PCA's døgnafsnit for ældrepsykiatri, E1. Vi så derfor frem til at høre mere om reminiscens til vores temadag.
Ove leverede et tankevækkende og inspirerende oplæg om reminiscens. Hans dybe forståelse og passion for emnet og levende formidlingsevne gjorde oplægget både informativt og oplysende. Vi blev klogere på hvordan reminiscens kan støtte op om identitet og selvforståelse og hvordan det kan bruges til at vække ressourcer og styrker gemt i hver vores unikke livshistorie. Vi er bestemt blevet mere nysgerrige på hvordan reminiscens kan anvendes som led i et psykiatrisk behandlingsforløb - netop fordi det taler til mennesket bag diagnosen. Vi glæder os til at arbejde videre med implementeringen af reminiscens på afdeling E1.

Flere oplysninger via henvendelse til Dansk Center for Reminiscens.