Digitale erindringskasser

De digitale erindringskasser består hver af omkring 100 til 300 billeder af karakteristiske fotos og genstande inden for forskellige temaer. De er både nemme og gratis at anvende. Ved de enkelte billeder findes en tekst, der ligeledes bliver læst op.

Man vælger en erindringskasse fra oversigten og starter gennemsynet i en af de forskellige indgange, der er oplistet. Herefter bladrer man frem eller tilbage ved henholdsvis at trykke på pilen øverst i højre eller venstre side af det enkelte billede. Hvis man ikke ønsker at høre den oplæste tekst trykkes på højttaler-ikonet under billedet. For at komme tilbage til henholdsvis oversigten i erindringskassen eller oversigten over de forskellige erindringskasser, trykkes på venstrepilen øverst til venstre på skærmen.

En mindre folder om de digitale erindringskasser: "1.000 ting at tale om" kan downloades her. En større folder (16 sider), som indeholder gode råd omkring brugen af de digitale erindringskasser, 10 forslag til forløb samt oversigt over de 185 indgange, som findes til de 19 erindringskasser, kan downloades her.

Hvis du har gode og relevante billeder liggende er du velkommen til at maile dem til os, hvorefter vi ser nærmere på dem for eventuel anvendelse.

Udviklingen af de digitale erindringskasser er støttet økonomisk af VELUX FONDEN, VILLUM FONDEN, Nord Vest Fonden, Dansk Tennis Fond samt Scandinavian Tobacco Group's Gavefond. Udgifterne til pålægning af lyd er støttet af TrygFonden, Dansk Tennis Fond, Aase og Ejnar Danielsens Fond samt Antikvar Carl Julius Petersens Hjælpefond.

Hos købmanden
Daells Varehus
Hjemmet gennem tiderne
Danmark rundt
Souvenirs
Den glade vandrer og cyklist
Turen går til København
Turen går til Sverige
I skole
På skoleudflugt og lejrskole
Parfume, sæbe og Schous Sæbehus
Fem Eiffel og en god cigar
At samle på ... (1)
At samle på ... (2)
Familiebegivenheder
Sport 1
Sport 2
Sport 3
Sport 4